(0362)65-13-79

rcptosd5@ukr.net

Державний професійно-технічний навчальний заклад «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну»

Державний професійно-технічний навчальний заклад

«Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну»

EN UK

День української хустки

 Українська хустка – окраса, символ і оберіг нашої країни 💙💛
 
  Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, почали його відзначати лише два роки тому з ініціативи групи громадських діячів, акторів та успішних жінок України. Вінницькі активістки розпочали святкування дня, присвяченого українській хустці, 7 грудня 2019 року. але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. Адже, саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки для збереження українських традицій. Тому вона є невід’ємною частиною української культурної спадщини і вважається жіночим оберегом. Символізує любов і свободу, вірність традиціям.
   Зараз, як ніколи – це потрібно💙💛

 Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі “Зроби фото з хусткою”. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із тематичними хештегами.
   Учениці нашого закладу також підтримали цей флешмоб, опублікувавши у соціальних мережах фото та відео в українській хустці. Також вихователь гуртожитку Світлана ЯКОБЧУК провела виховний захід, де обговорювали традиції свята та його походження.

Залишити коментар

Facebook
Instagram
Telegram